středa 9. února 2011

Byli jsme na karnevale.
Doma jsme se krásně nastrojili.
Na karnevale už jsem děti do masek nedostala :).
V sobotu nás čeká další.
Třeba to napodruhé vyjde.

3 komentáře:

  1. Překrásnej motýlek! :o)) Jaký jste měli další masky? Sbírám inspiraci, za týden nás to čeká též a obávám se, že to tam bude samá princezna, ráda bych vymyslela holkám něco jiného, ale zase aby jim to pak nebylo líto... Teď mě napadla varianta "víla"...šaty sice nemáme, ale mohla bych něco rychle spíchnout z bílé netkané textilie co se dává na jahody. Už jsem z ní šila několikery šaty do divadla, při 3 vrstvách už není tak průhledná a příjemně hřeje :o))
    A povzdech na závěr: umět tak háčkovat jako Vy, tak taky háčkuju jako Vy :o)) Moc se mi líbí obháčkované korálky a ty velké kytičky, je na to nějaký návod?
    Díky. Monča

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Moni, děkuji za tolik chvály! Princeznám se na karnevalech taky snažím vyhýbat :),ale je pravda,že malým děvčátkům stejně udělají největší radost. Mě se podařilo prosadit králíka (nasadili jsme na hlavu staré punčocháče a nohavice vycpali=úžasná ušiska),koťátko,indiánku,baletku,syn byl za piráta a letos chceme ještě zkusit Makovou panenku a motýla Emanuela.
    Děkuji za povzdech na závěr :), háček jsem vzala poprvé do ruky tak před dvěma lety a byla úplný samouk. Prostě jsem něco tak dlouho zkoušela, až to vyšlo :). Není to vůbec náročné, jen to tak možná vypadá. V každé trafice najdete něco o háčkování, kde jsou přesné postupy. A ty korálky jsou vycpávané ovčím rounem nebo vlnou.
    Takže tak. Mějte se moc fajn!
    Markéta

    OdpovědětVymazat
  3. Markétko, nemáte vůbec zač! Jestli háčkujete korálek jen po paměti a pak teprve vycpáváte, tak to vážně klobouk dolů, to mi přijde jednodušší mít tam ten korálek strčený a jet podle toho, to už sem pár pokusů vyrobila, ikdyž ne příliš výstavních :o) Udělala jsem dnes další pokus s tím, že nejdřív zvládnu rovné řádky a pak se budu pokoušet do složitějších věcí...měla to být šálka pro ovečku, ale poněkud se mi měnila její šířka v průběhu háčkování :o)) Projela sem internet a zjistila, že pícham úplně jinam a myslím, že tam toho blbě bylo víc...teď už to vypadá lépe, tak snad se mi také zadaří :o))
    Masky jste vybrali moc pěkné - králík s punčocháčema na hlavě tu lítá často (kdo z nás si nedával punčocháče na hlavu, že :o) ovšem já si nepředstavovala že sem králík, ale že mam tak dlouhý vlasy spletený do copů a když jsem měla dlouhou sukni na hlavě, tak to sem je měla rozpuštěný :o))) Pro holky mě napadl pejsek s kočičkou - ponožky místo uší si taky dávají, ale teď padlo rozhodnutí a bude to slon a ovečka :o) Opět chobot z punčocháčů, uši ze čtvrtky, jen nějaký kožíšek pro ovečku budu muset vymyslet, v nejhorším rozcupuju vatelín.
    Mějte se moc krásně!
    Monča

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.