středa 20. února 2013


***

Zkouším ponožky (spíš podkolenky).
Jeden pokus už se kdysi konal, ale vůbec nedopadl.
Tak jsem se odhodlávala a odhodlávala...
...a zatím mám tu lehčí část :).
Uvidíme, jak budu úspěšná tantokrát.

***

12 komentářů:

  1. Teda takové krásně barevné, ty by se mi moc líbily :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Markét já nakoupila ponožkovku a budu se taky opět pokoušet o ponožky. V Praktické ženě myslím že to byla lednová je návod na dvě ponožky pletené najednou na jedné kruhové jehlici. Tak budu zkoušet. Nebaví mě plést na 4 jehlicích. Pořád jsem se s nima píchala do břicha. Pak jsem zkoušela plést na 2 kruhových od špičky a taky mě to nějak neoslovilo. Tak budu zkoušet toto. Chci to jako vánoční dárek tak budu muset už začít, abych to do Vánoc stihla.
    Pokud se ponožky nezdaří tak by z toho mohli být taky supr návleky.
    Přeju hodně úspěchů Terezie

    OdpovědětVymazat
  3. Dvě na jedné kruhové jehlici??? To sem ještě neslyšela...budu muset mrknout. Teri, tím se uklidňuju, že návleky z toho můžou být vždycky :)). Teď mě čeká pata, nejvíc krizová část! Mám doma dvě knižečky speciálně na pletení ponožek a stejně sem z toho jelen :). Pokud mi to zas nepůjde a ty budeš úsopěšná, budeš mě muset zaučit!! Ať žije pletení :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele Markét já jsem dělala zatím jenom dva páry. Oba byli supr. Dělala jsem to podle Burdy speciál, ale tím to končilo, protože jak jsem psala nebaví mě plést na 4 jehlidích. No a dělala jsem to ještě v dobách, kdy jsem neměla potuchy, že něco jako počítadlo řad existuje a tak jsme si počítala řady ručně nebo jsem to dokonce měřila. No a šlo mi to pomalu, protože jsem pletla na jehlicích č.2 tuším a než jsem dodělala jednu, tak mě už nebavilo dělat druhou. Doufám, že na té jedné to zvládnu. Teď jenom dodělám šálku pro moji slečnu a nákrčník pro sebe a snad se do toho pustím. Potom napíšu jak jsem dopadla.
      Terka

      Vymazat
    2. Hmm...to si dobrá. Tak dej určitě vědět...měly bys ty své výtvory taky někde prezentovat, ať se můžu inspirovat. Jsem zvědavá :)). Pa

      Vymazat
    3. Uvažovala jsem o blogu, ale teď mám strašně málo času. Tak já je zkusí vyfoti a poslat mailem.

      Vymazat
    4. Super, díky moc! Na mateřské třeba nějaký čas bude :)).

      Vymazat
    5. Markéto, tak jsem tak o tom uvažovala a založila si taky blog. Začínám tam pomalu vkládat svoje výtvory.

      Vymazat
    6. Markéto, nějak se mi povedlo smazat blog Terezie RP, jsem hodně šikovná:-),tak jsem si musela založit nový. Jestli to takhle bude probíhat dál, tak asi s blogem seknu.

      Vymazat
  4. Aká náhoda, práve takýto vzor som dnes obdivovala na jednom švédskom blogu. Nádherné farbičky si vybrala. Držím palce, nech sa podkolienky podaria :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Markétko, vypadá to pěkně!!! Nevím, jak pleteš ponožky... obáváš se paty a špiček? Myslím, že nemusíš! Tohle mě kdysi naučila moje dobrá kamarádka ve čtvrtém ročníku na střední :) Ale vzor, který jsi použila... ten je parádní!!! (PS: a čepka níže je super, odvážná barva pro muže, moc se mi líbí!)
    Hezké dny, Jola

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den Markétko,
    ponožky na 4 jehlicích mně naučila plést moje maminka a opravdu to není nic tak těžkého (akorát bych si opravdu netroufla na pletení takového náročného vzorku,jaký jste zvolila..to obdivuju!)Markéta M.

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.