čtvrtek 17. ledna 2013

***

Po Vánočních svátcích jsme odjeli na hory.
Zbalila jsem si tašku s pletením, jak jinak :).
Stihla jsem uplést jednu pruhovanou čepku malému Tadeáškovi.
Tuto jsem skončila v polovině, pak došlo klubko.
Je pro Ondráška.
Ještě má slíbenou Adélka.
Růžovou.
Ptala se mě asi stokrát za den, jestli ji tu čepici opravdu upletu :).

***

8 komentářů:

  1. mohla bys plíst čepičky tady k nám do porodnice, vím, jakou tam měli nouzi a na ty malý hlavinky to máš raz dva, vždycky jsem si říkala, že až se naučím plíst, napletu jim, doteď to neumím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, mohly by být i háčkované? nezlobte se, že se Vám do toho vměšuju, háčkuju doma pro nedonošeňátka a dumám kam je vlastně odvézt? O kterou porodnici jde? Kdepak je nouze.... říkala jsem si Vyškov nebo Brno.... nevím a přijaly by to jako dar?

      Vymazat
    2. jé tak Marki ještě tady paní odepíšu a padám:)), mám na mysli olomouckou porodnici, že by byly háčkované snad nevadí, pokud budou dostatečně měkké, zkuste si vygooglovat kontakt a pisnout jim nebo zavolat s nabídkou, když jsem rodila já, tak byla sháňka, nevím, jak jsou na tom teď, spíš bych řekla stejně, zkuste i dětskou kliniku - JIPku, tam jsme si taky užili, kdyby něco pisněte ke mně na blog, ať tu Markét nespamujem, díky moc, Olča

      Vymazat
    3. Děkuji, zjistím si to...
      pěkný den
      Bára

      Vymazat
  2. dobrý den, mohla byste dát na čepičku i návod? děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pletla jsem na čtyřech jehlicích. Prvních osm řad pružným vzorem (dvě hladce, dvě obrace), dále pak pořád hladce. Zúžuju tak, že začnu splétat každé deváte a desáté oko. Pak jednu řadu nesplétám. Další řada každé osmé a deváté a pak zase jednu řadu nesplétám. Potom sedm a osm atd. Posledních deset patnáct stáhnu a je hotovo.

      Vymazat
    2. Dobrý den, Markéto, i já chtěla moc poprosit o radu.. jak je to s ujímáním v případě copánkové čepice? ujímá se tam jen mezi copánky... když se plate obrace? nějak to nemůžu nikde vygooglit...

      moc děkuji, Jana.

      Vymazat
  3. Markét, nechtěla bys být na FB? Mně tady tolikrát už chybělo tlačítko "to se mi líbí":))) Markét

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.